Timber structure in joinery "Anton Mohr" in Andelsbuch

Joinery Anton Mohr was awarded as part of the "Vorarlberger holzbau_kunst" timber construction award for the design of its imaginative yet understated timber structure.

About joinery "Anton Mohr" in Andelsbuch

Client Joinery Anton Mohr, Andelsbuch (AT)
Architect Andreas Mohr, Vienna (AT)
Planning merz kley partner ZT GmbH, Dornbirn (AT)
Timber Construction Kaufmann Zimmerei, Reuthe (AT)
Implementation 2015
Photo Christian Grass

With this new timber structure, joinery Anton Mohr has created a 200 m² extension to its existing building. The small commercial premises comprise a workshop and exhibition room.

The shapes are clean and understated, but given prominence by the striking wood shingle cladding on the wall and roof. The continuous glass strip across roof and wall, between the double trusses, provide a distinctive design feature and, at the same time, permit quality natural lighting both on the ground floor of the workshop area and in the roof-level exhibition room.

The exterior of the new structure is protected by a wooden skin with a rustic feel. In contrast, the interior has a fine modern character, thanks to the coated wood panelling, and especially the visible load-bearing structure comprising BauBuche GL70 beams. This creates a serene space for exhibiting the splendid wood furniture made by the joinery workshop.

With the subtle, pared-down design of this timber structure, the project has now won the Vorarlberger holzbau_kunst award for timber construction in the "Commercial buildings" category.

Present here your BauBuche projects!

You can submit your projects and products made using the new BauBuche material from Pollmeier here.

 

Submit

References